Duurzaamheid

Duurzaamheid

Zoals aangegeven willen wij graag iets toevoegen aan een ruimte. Onze producten voldoen standaard aan de gestelde kwaliteit- en veiligheidsnormen. De monteur kan het meubilair veilig plaatsen en de gebruiker is gegarandeerd van duurzame en hoogwaardige producten. Maar hoe zorg je ervoor dat je mooie, duurzame en hoogwaardige oplossingen biedt? Hieronder leggen we per gebied uit hoe wij duurzaamheid op onze producten toepassen.

 

Duurzaam Straatmeubilair

Straatmeubilair voldoet vaak al deels aan de eerder genoemde eisen. Vaak wordt hout, beton, een gerecycled materiaal of combinaties hiervan gebruikt. Maar wij hebben nu een nieuwe oplossing; hout afkomstig van bamboe. Bamboe is een goede vervanger voor hardhout en van hoge kwaliteit. Verder heeft bamboe een aantal andere grote voordelen zoals een goede brandwerendheid, hoge hardheid, stabiliteit van het materiaal, duurzaamheid en makkelijk in het onderhoud.

Nog een bijkomend voordeel is dat door onderhoud de levensduur van bamboe eindproducten verlengd kan worden. Als er door gebruik beschadigingen zijn ontstaan is dit gemakkelijk te herstellen. Krassen kunnen gevoegd worden en zo kan de toplaag van bamboe opgeschuurd worden. Ook bij grote beschadigingen is het mogelijk om de bamboe strips eruit te zagen en deze te vervangen voor nieuwe bamboe strips.

  • Bamboe is een natuurlijk materiaal dat hernieuwbaar (re-newable) is, bamboe kan weer terug groeien binnen de levensduur van het product waarin het gebruikt wordt. Verder is bamboe onderdeel van de circulaire economie en is dus ook heel goed te recyclen. Naast up- en downcyclen van producten is het aan het einde van de keten te gebruiken als een biobrandstof. Maar voordat het zover is, is de bamboe al meerdere keren weer opnieuw gegroeid.

 

Duurzame verkeersoplossingen

Ook voor verkeersoplossingen en verkeerstechniek zijn er verschillende opties. Wij proberen ervoor te zorgen dat we zo zuinig mogelijk omgaan met grondstofverbruik, afval en energie en rekening houden met de CO2 uitstoot. Wij proberen dus ook zo veel mogelijk circulaire materialen te gebruiken. Hoe meer ingezette materialen hergebruikt kunnen worden hoe beter. Dit is onderdeel van de circulaire economie of cradle-to-cradle. Daarom bieden wij ook verkeersoplossingen en verkeerstechnieken van gerecyclede materialen aan maar ook van bamboe.

 

Duurzame bewegwijzering

Voor verkeersborden garandeert het CE-label aan afnemers betrouwbare informatie over de belangrijkste producteigenschappen zoals bijvoorbeeld retroreflectie, kleur en sterkte. Bij verkeersborden wordt de retroreflecterende folie vervaardigd door middel van het lamineren van verschillende lagen materiaal. Door een retroflecterende folie wordt het gebruik van extra belichting voorkomen. Maar ook door een lange levensduur wordt de behoefte aan vervangings- en verwijderingskosten geminimaliseerd. Onderhoud van verkeersborden en bewegwijzering is belangrijk voor de levensduur. De borden moeten jaarlijks grondig schoon gemaakt worden. Dit mag niet met een schurend of met een reinigingsmiddel met sterke oplosmiddelen. Ook van hogedrukreiniging mag geen gebruik gemaakt worden. Dit om de levensduur van de borden te verlengen.